3023 - Hoe kan ik mijn Legend-fiets verzorgen? Onderhoudstips 🔧🧰📆

Algemeen onderhoud

Schoonmaken, smeren, oppompen en afstellen.

Dit is het basisprotocol voor het onderhoud van een gewone fiets en is volledig van toepassing op een elektrische fiets.

Het is zeer belangrijk om de fiets na gebruik te controleren om de levensduur van de onderdelen te verlengen. We raden aan om de volgende punten zorgvuldig te volgen:

  1. Reinig alle delen van de fiets met doeken, papier bevochtigd met water en zeep, maar niet met schurende en/of corrosieve producten zoals alcohol of terpentine. Een luchtdrukpistool kan handig zijn om onze e-bike schoon te blazen.
  2. Controleer de staat van de banden, dat ze geen sneden, scheuren of ingebedde voorwerpen hebben, zoals stenen, glas of stokken.
  3. De remmen moeten de remblokken dicht bij de schijf hebben, maar ze mogen deze niet raken. Bij lichte remhendelbediening moet de rem onmiddellijk reageren. De remblokken moeten schoon zijn en perfect zijn afgesteld om lawaai en onregelmatige remwerking te voorkomen.
  4. De bedrading mag niet te stijf zijn, omdat het materiaal uitzet bij temperatuurveranderingen en gebruik. Bij overmatige kracht kan het zelfs schillen tot breken.
  5. Zorg ervoor dat de ketting soepel loopt zonder wrijving buiten zijn mechanisme.
  6. Vanwege de trillingen tijdens gebruik moeten we regelmatig de moeren en schroeven controleren, vooral die van de wielen, de spaken, het zadel en de stuurpen.
  7. Smeer en reinig de lagers van de trapas en de naaf van de wielen.
  8. Neem geen passagiers en zware voorwerpen mee, deze kunnen de batterij en de motor beschadigen. De draagcapaciteit van de bagagedrager is maximaal 27 kg.
  9. Gebruik geen hogedrukwater.

Onderhoud van batterijen

Alle Legend eBikes elektrische fietsen werken met lithiumbatterijen. Om de batterij op te laden, sluit u de transformator aan op het stopcontact en de uitgangsstekkers op de batterij in de enige juiste positie. De laadindicatoren geven aan dat het opladen is voltooid wanneer de transformator akkoord geeft.

Afgezien van het opladen hebben deze batterijen geen ander onderhoud nodig. Om de levensduur van de batterijen te verlengen, bewaar de fiets niet op plaatsen waar de temperatuur onder 0º kan dalen of boven 50 FC kan stijgen. Om de levensduur van uw batterij te optimaliseren, zorg ervoor dat u zich aan deze regels houdt bij het opladen:

  1. Wacht niet tot de batterij volledig ontladen is om deze opnieuw op te laden. Houd er rekening mee dat hoe vaker u de batterij oplaadt, hoe beter de prestaties zullen zijn.
  2. Opslaan op 50% lading.
  3. Bewaar het op een koele, droge plaats en laad het minstens elke twee maanden op.
  4. Probeer de batterij niet gedurende lange perioden volledig ontladen of volledig opgeladen te bewaren.
  5. Bewaar het op halfvolle lading als u het gedurende lange tijd niet gaat gebruiken.
  6. Vanwege de natuurlijke zelfontladingsgraad in lithium-ioncellen, moet u de laadstatus ongeveer elke 2 maanden controleren en indien nodig gedurende 30 minuten opladen.

Onderhoud van de motor

Om de prestaties te optimaliseren, volg de onderstaande aanwijzingen:

  1. Vermijd leeg trappen en laat de motor al het werk doen. Probeer de motor te helpen met de kracht van uw benen.
  2. Blokkeer de motor niet.
  3. Vermijd oververhitting van de motor en het elektrische systeem.
  4. Rijd niet in zware regenomstandigheden.
  5. Dompel de fiets niet onder. Vermijd het gebruik van de fiets op terreinen waar het waterpeil de motor of controller bedekt.

Elektrisch onderhoud

De controller is geïnstalleerd in het frame, in de buurt van het opbouwgebied. Het is zeer belangrijk om de volgende punten in overweging te nemen:

  1. Niet onderdompelen in water.
  2. Niet slaan of openen.

Waarschuwing

Als er water in de controllerbehuizing komt, schakel dan onmiddellijk de algemene stroom uit en trap zonder elektrische hulp totdat u er zeker van bent dat het elektrische systeem goed droog is.

U kunt dan het elektrische trapondersteuningssysteem weer inschakelen.

Probeer de controllerbehuizing niet te openen. Elke poging om het te wijzigen of aan te passen, valt niet onder de garantie. Vraag om hulp bij uw verkooppunt of bij de technische dienst van Legend eBikes.

In geval van nood, neem contact met ons op via deze link.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.