28023 - Veiligheidstips 🦺⛑️😎

Lees altijd de gebruikershandleiding volledig door en maak uzelf vertrouwd met de inhoud voordat u uw elektrische fiets voor de eerste keer gebruikt.

Net als bij elke buitenactiviteit brengt fietsen risico op letsel en ongevallen met zich mee. Bovendien kan het risico groter zijn, omdat het voertuig een elektrische component heeft. Wanneer u ervoor kiest om op een elektrische fiets te rijden, neemt u de verantwoordelijkheid voor dit risico.

Om het risico op ongevallen en letsel te verminderen, moet u naast het correct gebruik en onderhoud van uw e-bike op de hoogte zijn van de verkeersregels die van toepassing zijn in uw land.

Deze elektrische fiets is uitsluitend bedoeld voor gebruik door volwassenen. Als ouder of voogd bent u verantwoordelijk voor de activiteiten en veiligheid van de minderjarige die onder uw toezicht staat. Dit omvat ervoor zorgen dat de minderjarige alle functies van de fiets kan gebruiken en besturen, en natuurlijk het volledig begrijpen van alle delen van deze handleiding, evenals de regels voor correct verkeersgedrag op openbare wegen.

Voorcontroles

Controleer de staat van uw fiets voor elk gebruik.

  1. Moeren en bouten: Zorg ervoor dat er niets los zit.
  2. Banden en velgen: Zorg ervoor dat de banden op de juiste druk zijn (de juiste druk staat aangegeven op de zijwand van de band) en in goede staat verkeren. Draai elke wiel langzaam om op zoek te gaan naar sneden, beschadigingen of ingebedde voorwerpen in het loopvlak.
  3. Remmen: Zorg ervoor dat de remmen goed werken, er geen losse bewegingen zijn en dat de remblokken niet versleten of verkeerd gepositioneerd zijn. De remhendels moeten stevig aan het stuur zijn bevestigd.
  4. Bevestigingen: Zorg ervoor dat de zadelpen stevig is vastgezet en afgesteld, evenals de vergrendelingen van de vouwscharnieren, indien van toepassing.
  5. Zadel en stuur: Zorg ervoor dat het zadel en de basis van het stuur parallel lopen aan de middenlijn van het fietsframe.
  6. Handvatten: Zorg ervoor dat de handvatten in goede staat verkeren.
  7. Bagagedrager: Zorg ervoor dat deze stevig aan de fiets is bevestigd.
  8. Oplader: Gebruik alleen de originele oplader om de batterij op te laden. Als de batterij gedurende lange tijd niet wordt gebruikt, bewaar deze dan op een koele, droge plaats en laad deze minstens elke 2 maanden op
  9. Onderhoud: Voer regelmatig onderhoud uit aan uw Legend eBike. Vervang elk beschadigd onderdeel voordat u de fiets opnieuw gebruikt. Correct onderhoud en reparaties moeten worden uitgevoerd door een gespecialiseerde werkplaats.

Als u uw LEGEND elektrische fiets online heeft gekocht, kan het zijn dat de fiets tijdens het transport uit balans is geraakt. Indien nodig raden we u aan om naar een gespecialiseerde fietsenwinkel te gaan waar ze de versnellingen en remmen kunnen afstellen. Deze aanpassingen vallen gedurende de eerste 30 dagen onder de garantie, mits u ons hiervan op de hoogte stelt binnen deze termijn. Neem contact met ons op via support@legendebikes.com om het garantieproces te starten en de bijbehorende terugbetaling te verkrijgen.


Verkeersveiligheid

  • Respecteer de geldende regels in uw land, regio of stad voor het rijden op de openbare weg:
  • Verplicht te gebruiken uitrusting in sommige landen:
  • We raden altijd aan:
    • Goedgekeurde helm.
    • Beschermende handschoenen.
    • Reflecterend vest of kleding.
    • Donkere of lichte beschermende brillen, afhankelijk van de verlichting.
    • Gesloten schoenen.
    • Strakke kleding.
  • Verantwoord gedrag:
    • Zorg ervoor dat lichaamsdelen en andere voorwerpen buiten het bereik van de kettingschakels, pedalen, crankstellen en draaiende wielen worden gehouden.
    • Rijd altijd met een snelheid die geschikt is voor de verkeersomstandigheden.
    • Gebruik nooit koptelefoons.
    • Houd u nooit vast aan een ander voertuig om te rijden.
    • Respecteer het maximale gewichtslimiet van de fiets of de componenten ervan.
    • Vermijd sprongen of het opheffen van één wiel, dit kan ongelukken veroorzaken en/of de fiets beschadigen.
    • Rijd nooit op de fiets onder invloed van alcohol, drugs of verdovende middelen.
    • Vermijd het gedeeltelijk of volledig onderdompelen van de fiets in water, anders kunnen de componenten en elektronische elementen beschadigd raken.
    • Vermijd het rijden op regenachtige dagen, bij beperkt zicht, bij zonsondergang en 's nachts, of wanneer u extreem vermoeid bent. Deze omstandigheden verhogen het risico op ongevallen.

Gebruik in de regen

Bij regen neemt de efficiëntie van uw remmen (net als bij de remmen van andere voertuigen) drastisch af en hechten uw banden niet zo goed als bij droog weer. Om ervoor te zorgen dat u kunt vertragen en veilig tot stilstand kunt komen in de regen, rijdt u langzamer en gebruikt u de remmen eerder en geleidelijker dan u in droge omstandigheden zou doen.

Regen beïnvloedt de grip, het remmen en het zicht van de fietser en andere weggebruikers. Het risico op een ongeval neemt dramatisch toe onder deze omstandigheden. Wees extra voorzichtig bij het rijden op uw elektrische fiets onder extreme regenomstandigheden. Houd er rekening mee dat schade aan het elektrische systeem door contact met water wordt beschouwd als schade door verkeerd gebruik en daarom niet wordt gedekt door de garantie.


Nachtgebruik

Fietsen in het donker is veel gevaarlijker dan overdag. Voor andere bestuurders en voetgangers is het moeilijk om de aanwezigheid van een fietser op te merken. Daarom zouden kinderen nooit bij zonsopgang, zonsondergang of 's nachts moeten fietsen. Volwassenen moeten dat alleen doen als het absoluut noodzakelijk is.

Zorg ervoor dat de voor- en achterlichten goed werken. Reflectoren en katadiopters zijn geïnstalleerd om het licht van de straat en auto's te reflecteren, zodat u herkenbaar bent als een bewegende fietser. Houd er rekening mee dat reflecterende apparaten geen vervanging zijn voor verlichting.


Source

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.