38023 - Hoe optimaliseer ik de prestaties en levensduur van mijn batterij? 🔋📈

Alle LEGEND eBIKES elektrische fietsen werken op lithiumbatterijen. Zoals elke lithium-ionbatterij veroudert ook een batterij natuurlijk, zelfs als deze niet wordt gebruikt. Na verloop van tijd verliest het capaciteit.

De laadindicatoren waarschuwen dat de lading voltooid is wanneer de lader een groen licht heeft. Afgezien van opladen, hebben deze batterijen geen ander onderhoud nodig. Om de levensduur van de batterijen te verlengen, bewaar de fiets dan niet op plaatsen waar de temperatuur onder 0 °C kan dalen of boven de 50 °C kan stijgen. Parkeer de eBike dus in de schaduw of op een koele plek.

Het is aan te raden te voorkomen dat de batterij helemaal leeg raakt. Met andere woorden, laad de batterij op wanneer deze nog ongeveer 30% capaciteit heeft.

Opslag

Om de batterij op te slaan, wordt aanbevolen deze op te slaan op ongeveer 60% van de capaciteit. Probeer de batterij niet gedurende lange perioden volledig ontladen of volledig opgeladen op te slaan. Vanwege de natuurlijke zelfontladingssnelheid in lithium-ioncellen moet u het laadniveau ongeveer elke 2 maanden controleren en indien nodig een lading van 30 minuten toepassen.

Heel belangrijk, onthoud:

  • Opslaan op 60% lading.
  • Bewaar op een koele en droge plaats tussen 10º en 20º graden Celsius.
  • Laad het minimaal elke twee maanden op.

Het niet volgen van deze stappen kan de garantie ongeldig maken.

Gedeeltelijke lading en laadcyclus

Een laadcyclus is het verbruiken van de Wh-capaciteit van de totale batterij, ongeacht of dit in één keer gebeurt of met tussenliggende oplaadbeurten. Elke keer dat de batterij wordt opgeladen, geldt niet als een oplaadcyclus.


Wacht niet tot de batterij volledig is ontladen voordat je deze opnieuw oplaadt. Het wordt aangeraden te overwegen dat hoe vaker je de batterij oplaadt, hoe beter de prestaties zullen zijn.

Vermijd

  • Diepe ontladingen bij intensief gebruik.
  • Regelmatige volledige ontlading van de batterij.
  • Opslag boven 30º omgevingstemperatuur.
  • Het parkeren van de eBike in de volle zon.
Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.