34023 - Wat is het verschil tussen ANT en ANT+?

ANT™: Het protocol

ANT is een draadloos protocol met ultralaag vermogen (ULP) met bewezen effectiviteit dat verantwoordelijk is voor het draadloos verzenden van informatie van het ene apparaat naar het andere op een robuuste en flexibele manier.

Met miljoenen ingezette knooppunten past ANT™ perfect bij elk type netwerktopologie voor sensoren met lage datasnelheid - van peer-to-peer of sterconfiguraties tot praktische mazen - in persoonlijke netwerken (PAN), zeer geschikt voor sport-, fitness-, welzijns- en gezondheidstoepassingen in huis. Daarnaast is ANT een praktische oplossing voor thuisnetwerken (LAN) en industriële automatiseringstoepassingen.

ANT is een handig draadloos netwerkprotocol op 2,4 GHz en een geïntegreerde systeemoplossing die specifiek is ontworpen voor draadloze sensorische netwerken (WSN) die vereisen:

• Ultralage stroomverbruik: werkt jarenlang met een knoopcelbatterij
  • Optimalisatie van middelen: past in een compact geheugen
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid van het netwerk - zelfaanpassend en in staat tot praktische mazen
  • Gebruiksgemak met lage systeemkosten - werkt zelfstandig met één chip

ANT-apparaten kunnen elke radiofrequentie gebruiken van 2400 MHz tot 2524 MHz, met uitzondering van 2457 MHz, die is gereserveerd voor ANT+ apparaten. Op dezelfde manier kunnen ANT-apparaten gebruikmaken van de openbare netwerksleutel, een privésleutel voor netwerken, of een beheerde privé-eigendomsnetwerksleutel; maar ze kunnen de ANT+ netwerksleutel niet gebruiken, die ook is voorbehouden aan ANT+ apparaten.

ANT+: open interoperabiliteit

ANT+ is een set van wederzijds overeengekomen definities over wat de informatie vertegenwoordigt die via ANT wordt verzonden. Deze definities worden apparaatprofielen genoemd en zijn meestal gekoppeld aan een specifieke gebruikssituatie. Bijvoorbeeld, een hartslagmeter zal informatie verzenden over je hartslag die is gedefinieerd in het ANT+ apparaatprofiel voor een hartslagmeter. Deze apparaatprofielen worden gedeeld tussen alle ANT+ Adopters, waardoor elke ANT+ Adopter een hartslagmeter of een hartslagmeterontvanger kan maken die onderling uitwisselbaar werkt. Wanneer een apparaat het ANT+ merk draagt, betekent dit dat het is gecertificeerd om interoperabel te zijn met andere ANT+ apparaten.

Omdat ANT+ is gebaseerd op het zeer lage stroomverbruik van het ANT-protocol, is het netwerk geoptimaliseerd qua verbruik, kosten, latentie, communicatierobuustheid en implementatiegemak.

Source

The wireless Sensor Network Solution - THIS IS ANT. (s. f.). https://www.thisisant.com/