59023 - Aanwezigheidsniveaus

Modellen en werking

De Legend Smart eBike biedt ondersteuning vanaf 5 km/u als de gebruiker trapt. Als de gebruiker niet trapt, wordt de ondersteuning niet geactiveerd. Ook wordt er geen ondersteuning geleverd als de snelheid niet boven de 5 km/u ligt.

De ondersteuning wordt automatisch stopgezet bij 25 km/u op alle EPAC-modellen (Monza, Siena, Milano, Etna 250W).

In het geval van de Etna 500W, een niet-EPAC-model, overschrijdt de snelheidslimiet de 25 km/u in assistentieniveau 4 - Aangepast niveau.

Aanwezigheidsniveaus

Alle Legend Smart eBikes hebben 4 ondersteuningsniveaus, waarvan 3 vooraf ingestelde niet-bewerkbare niveaus en de laatste aanpasbaar via de My Smartbike-app > Motorkaarten.

In de niveaus 1 tot 3 wordt de ondersteuning progressief geleverd op basis van de snelheid van de eBike, vanaf minimaal 5 km/u tot 25 km/u. Bij hogere snelheden neemt de ondersteuning toe tot een maximum, afhankelijk van het gekozen ondersteuningsniveau.

• Niveau 0: Geen ondersteuning
  • Niveau 1: Tot 25% van het motorvermogen.
  • Niveau 2: Tot 60% van het motorvermogen.
  • Niveau 3: Tot 100% van het motorvermogen.
  • Niveau 4: Aanpasbaar

De ondersteuningsniveaus worden op verschillende manieren weergegeven, afhankelijk van of je de iWok 5 of de iWok TRIO+ hebt. Meer informatie over hun functies vind je in dit artikel: Hebben de fietsen een display?

Aanpasbaar ondersteuningsniveau

Het niveau 4 kan worden aangepast aan de behoeften van de bestuurder. Er zijn 2 gebruikelijke profielen:

1. ERVAREN Bestuurder: Stelt meestal modus 4 in als "TURBO", waardoor de eBike vanaf het begin bij lage snelheid maximale kracht levert.
    1. VOORDELEN: Je krijgt maximale prestaties vanaf het begin en bereikt snel de maximale snelheid.
    2. NADELEN: Deze configuratie kan ervoor zorgen dat de eBike zeer nerveus reageert bij lage snelheden en dat de batterijduur aanzienlijk afneemt door de constante levering van maximale energie.
  2. BEGINNENDE Bestuurder: In dit geval levert zelfs niveau 1 te veel energie aan de bestuurder wanneer snelheden van 10 km/u worden overschreden. Bovendien zijn het gebruikers die de controle over het trappen in hun benen willen voelen en die constant kracht uitoefenen tijdens het trappen. Om dit profiel in te stellen, moeten de ondersteuningsniveaus vanaf 10 km/u naar 0 worden verlaagd.
    1. VOORDELEN: Je zult genieten van het gevoel van geholpen trappen bij het starten, en je Legend eBike zal helpen bij het starten. Vervolgens moet je zelf blijven trappen om een bepaalde snelheid te behouden.
    2. NADELEN: Geen, het zijn gebruikers die de voorkeur geven aan een rustige fietstocht boven een onstuimige wielerwedstrijd. Om de maximale snelheid te bereiken, hangt het alleen af van henzelf, aangezien de ondersteuning eerder wordt stopgezet.