55023NL - Batterijbereik, Verbruik en Gebruiksduur 🔋⏰

Het bepalen van de actieradius van de batterij van een elektrische fiets in kilometers kan complex zijn vanwege de veelheid aan factoren die de prestaties beïnvloeden. Onder deze factoren bevinden zich het gewicht van de bestuurder, het type wegdek, de bandenspanning, de aanwezigheid van wind, het frequent starten en stoppen en het hellingsniveau, om er maar een paar te noemen.

Desondanks is het mogelijk om ondanks deze meerdere factoren de duur van een volledige batterijlading in uren bij benadering te schatten met behulp van wiskundige methoden, rekening houdend met het gebruikte batterijpercentage.

Hieronder staat een tabel die verschillende batterijcapaciteiten (374Wh, 468Wh en 504Wh) en hun theoretische actieradius in uren toont, afhankelijk van het gebruikte ondersteuningsniveau:

Deze tabel biedt een globale richtlijn om te begrijpen hoe de actieradius van de batterij varieert afhankelijk van de capaciteit en het ondersteuningsniveau, waardoor de routeplanning en het batterijbeheer van de elektrische fiets worden vergemakkelijkt.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.